Ενσυνειδητότητα & θεραπεία με

Scroll down ▼

Υπνοθεραπεία

Σύμφωνα με τους ειδικούς των ολιστικών θεραπειών, η αληθινή- πλήρης- ριζική και μόνιμη- θεραπεία ενός προβλήματος, μπορεί να συντελεστεί μόνον όταν εντοπιστεί η κρίσιμη αρχική εμπειρία που συνδέεται με αυτό. Ουσιαστικά, όταν επέλθει η απελευθέρωση και η αναπλαισίωση των κωδικοποιημένων συναισθηματικών αντιδράσεων που εμπεριέχονται στην κρίσιμη αυτή εμπειρία. Ανεξάρτητα από το είδος του προβλήματος ή των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στην διάρκεια της  υπνοθεραπείας, ο απώτερος στόχος είναι ο θεραπεύομενος να αναγνωρίσει και να συνειδητοποιήσει βαθιά μέσα του, ότι μπορεί να στηρίζεται απόλυτα στις δικές του δυνάμεις. Αυτή η επίγνωση αφορά σε όλους τους τομείς της ζωής του και πρακτικά μεταφράζεται σε ένα αίσθημα αυτοδυναμίας & ανεξαρτησίας.

Αναδρομή Ζωής

Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται από την Σχολή Αυτογνωσίας αφορούν σε καινοτόμες μορφές εναλλακτικών θεραπειών: πρόληψη ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, διαχείριση του άγχους που οδηγεί σε ασθένειες, εξισορρόπηση της ενέργειας, υπνοθεραπεία για άμεση αποκατάσταση του υποσυνειδήτου καθώς και απώλειας βάρους. Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές αλλά, δεν αντικαθιστούν τις θεραπείες των συμβατικών ιατρών & ψυχιάτρων. Η συμβολή τους είναι συμπληρωματική & ενισχυτική καθώς, βελτιώνουν την συνολική απόδοση των κλασικών θεραπειών.  Από την δεκαετία του  1960 μέχρι σήμερα, ολοένα και μεγαλύτερος  αριθμός  ανθρώπων, διαπιστώνουν ότι οι αναδρομές σε προηγούμενες ζωές έχουν καταλυτικά αποτελέσματα στο παρόν τους. Ο Brian Weiss , καταξιωμένος Αμερικανός ψυχίατρος- απόφοιτος των πανεπιστημίων Columbia και Yale  & διευθυντής του ψυχιατρικού τμήματος του Mount Sinai Medical Center - ήταν  ένας από τους πρωτοπόρους στη χρήση της αναδρομής σε  προηγούμενες ζωές . Η πρώτη υπεύθυνη επιστημονική αναφορά στο φαινόμενο της αναδρομής σε προηγούμενες ζωές, ήταν το βιβλίο του Kelsey «Πολλές Ζωές, Πολλοί  Δάσκαλοι», το οποίο και άνοιξε το δρόμο σε ένα νέο συναρπαστικό πεδίο έρευνας.  Σήμερα, οι προγεννητικές μνήμες δεν αποτελούν πια ένα μυστηριώδες- ανεξήγητο φαινόμενο αλλά ένα επιστημονικό πεδίο γνώσης και η «προγεννητική ψυχολογία» διδάσκεται σε πανεπιστήμια της Ελλάδας & του εξωτερικού. Η αναδρομή ζωής αποτελεί ένα χρήσιμο θεραπευτικό μέσο & εφαρμόζεται επιτυχώς, τόσο από την επιστημονική κοινότητα της κλασικής ψυχολογίας, όσο και από την αναπτυσσόμενη κοινότητα της εναλλακτικής θεραπείας.

Image

Υπνοθεραπεία & Απώλεια Βάρους

Τα περισσότερα προβλήματα πάχους οφείλονται σε επιδράσεις που έχει δεχτεί το ασυνείδητο. Δηλαδή, σε ψυχολογικούς προγραμματισμούς που εξυπηρετούν κάποιον ασυνείδητο στόχο. Βάση αυτό τον στόχο καθορίζεται αυτόματα ο ρυθμός και οι λειτουργίες του μεταβολισμού, αλλά και οι συνήθειές μας όσον αφορά την κατανάλωση τροφής. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές δίαιτες καταλήγουν σε αποτυχία. Η συνειδητή μας αποφασιστικότητα και θέληση μπορεί να υπερισχύσει για μικρό μόνο χρονικό διάστημα. Μπορεί, ίσως αρχικά και με πολλή προσπάθεια, να χάσουμε μερικά κιλά. Δυστυχώς, και με μαθηματική ακρίβεια θα ξαναπάρουμε πίσω τα κιλά που χάσαμε και συνήθως ακόμα περισσότερα. Οι ασυνείδητοι προγραμματισμοί υπερισχύουν πάντα της συνειδητής θέλησης και αποφασιστικότητας. Όταν ο ασυνείδητος & ο συνειδητός νους βρίσκονται σε σύγκρουση, ο πρώτος  συνήθως κερδίζει. Αλλαγή δεν μπορεί να γίνει μέσω σύγκρουσης και η δίαιτα είναι αναμφίβολα μια σύγκρουση μεταξύ του τι επιθυμεί ο συνειδητός νους και τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει ο ασυνείδητος νους. Ο μόνος τρόπος αλλαγής είναι να αλλαχθούν αυτοί οι ασυνείδητοι προγραμματισμοί στην ίδια τους τη ρίζα, δηλαδή μέσα στο ίδιο το ασυνείδητο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ειδικής θεραπευτικής αγωγής ή και αυθόρμητα σε σπάνιες περιπτώσεις μέσω κάποιας ριζικής αλλαγής στις συνθήκες ζωής ενός ατόμου.  Οι θεραπείες του υποσυνειδήτου έχουν σαν στόχο τον εντοπισμό της αρχικής, ή «κρίσιμης» όπως ονομάζεται, συναισθηματικής εμπειρίας που βρίσκεται στη ρίζα των προβλημάτων.

Υπνοθεραπεία και Διακοπή Καπνίσματος

Διακοπή καπνίσματος  μέσω συναισθηματικής επανεκπαίδευσης η οποία αποτελεί βαθύτερη και πιο ολοκληρωμένη  θεραπεία με πιο μόνιμα αποτελέσματα .   Ο στόχος είναι η μόνιμη διακοπή του καπνίσματος και όχι προσωρινά μόνο αποτελέσματα τα οποία συνήθως επιτυγχάνουν θεραπείες οι οποίες βασίζονται στην υποβολή.. Περίπου το 80% των πελατών σταματούν το κάπνισμα από την πρώτη συνεδρία και η πλειοψηφία είναι ακόμα εγκρατείς μετά την follow up συνεδρία τους.   Η βασική φιλοσοφία αυτής της προσέγγισης για την θεραπεία κατά του καπνίσματος είναι ότι το κάπνισμα, είναι μια αφύσικη συμπεριφορά που έχει «προστεθεί» στη ζωή του πελάτη, σε κάποιο στάδιο της ζωής του. Είναι μια περιττή «Έξτρα» λειτουργία, παρόλο που το άτομο είτε την έχει συνηθίσει είτε βασίζεται σ’ αυτή, δεν είναι «αναγκαία», με την κυριολεκτική έννοια της λέξης.   Αν το άτομο πραγματικά επιθυμεί να απαλλαγεί από αυτή την συνήθεια, μπορεί (θεωρητικά τουλάχιστον) να την απομακρύνει από την ζωή του, όταν γίνουν οι ενδεδειγμένες ψυχολογικές και συναισθηματικές αλλαγές.

Είπαν για εμάς

θέλετε να ακούτε νέα από εμας?

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε από εμάς, δημοσιεύσεις, άρθρα, και κείμενα που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας.