Ενσυνειδητότητα & θεραπεία για

Scroll down ▼

Για επιχειρήσεις!

Η ψυχή της επιχείρησης σας είναι οι άνθρωποι, η ομάδα εργασίας και τα μέλη της αλληλεπιδρούν καθημερινά σε πολλά επίπεδα για να φτάσουν το τελικό προϊόν και τις υπηρεσίες σας στην αγορά. Η επικοινωνία ενορχηστρώνει όλες τις απαραίτητες συναλλαγές μέσα στο επιχειρησιακό σύστημα αλλά και εκτός, προς τα συστήματα πελατών. Η δομή, η οργάνωση, οι ρόλοι και όλες εκείνες οι ατομικές και συλλογικές ιδιότητες της ομάδας εργασίας συνθέτουν καθημερινά μια ζωντανή οντότητα δημιουργίας. Κάθε ζωντανό σύστημα θέλει φροντίδα, γνώση και εξέλιξη για να επιβιώσει.

"H εξέλιξη μιας επιχείρησης είναι ανάλογη της δυνατότητας του ανθρώπινου δυναμικού να δημιουργεί νέες προοπτικές."
Άννα Σολωμού

Το βιωματικό σεμινάριο Δημιουργικότητα 9 με 5 - Δυνατότητα επιδότησης με πρόγραμμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ-αποτελεί μια εμπειρία προσωπικής και ομαδικής «αφύπνισης». Τα μέλη της ομάδας εργάζονται μαζί με την συστημική συντονίστρια ώστε,

• να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτεπίγνωση: πραγματοποιούνται τεστ ιδιοσυγκρασίας & βιωματικές ασκήσεις,
• να βελτιώσουν άμεσα την επικοινωνία τους: παρέχεται θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση,
• να αυξήσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη: η οποία συνδέεται άρρηκτα με τον καθορισμό των αναγκών του πελάτη/ ενδιαφερόμενου και την βελτιστοποίηση της επικοινωνία προς αυτόν,
• να διευρύνουν την φαντασία και να μετατοπίσουν τα όρια αντίληψης: το πρόγραμμα περιέχει τεχνικές της θεραπείας ανθρωπίνων συστημάτων (ΘΑΣ) και της υπνοθεραπείας.

Image

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα, με επιτυχία και με ολιστικό τρόπο τις συνέπειες των πρωτόγνωρων προκλήσεων που προέκυψαν πρόσφατα, αλλά και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες εξέλιξης όπως ορίζει άλλωστε ο θεσμός τους. Συνέπειες που εκτείνονται πέρα από τα στενά όρια της οικονομίας, στην ψυχολογία του ανθρώπινου δυναμικού, την οργάνωση και την δημιουργικότητα του όπως εκφράζεται στην παραγωγή νέων ιδεών, ανταποκρίσεων.

Σύγχρονες έρευνες υποδεικνύουν πως: στο 95% των ενηλίκων μέχρι τα 30 έτη η φαντασία συρρικνώνεται και σχεδόν αδρανεί. Πολλές επιστήμες μεμονωμένα και συνδυαστικά όπως η κυβερνητική, η νευρολογία και η ψυχολογία αναζητούν απαντήσεις στην εκπαίδευση και την διεύρυνση της φαντασίας.

Δεν υπάρχει κανένα πιο σίγουρο σημάδι παραφροσύνης από το να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.
Άλμπερτ Αϊνσταίν

Η μετατόπιση από μια θέση άμυνας -παθητική ανταπόκριση- σε μια θέση ευέλικτη και δυναμική –πρόληψη και πρόδραση- μπορεί να πραγματοποιηθεί σε δυο επίπεδα. Το πρώτο, είναι το επίπεδο αυτογνωσίας. Η προσωπική επίγνωση των επιθυμιών, των δυνατοτήτων & ικανοτήτων, της ιδιοσυγκρασίας της προσωπικότητας και τέλος, η συναισθηματική νοημοσύνη του ατόμου. Το δεύτερο αφορά στα ανθρώπινα συστήματα και υποσυστήματα στα οποία ανήκουμε όπως ομάδες εργασίας, πελάτες, επιχείρηση, αγορά, οικονομία, χώρα κοκ.

Εάν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης και κατάρτισης στην ομάδα σας θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης.

Είπαν για εμάς

θέλετε να ακούτε νέα από εμας?

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε από εμάς, δημοσιεύσεις, άρθρα, και κείμενα που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας.